Emoties zijn je gevoelens die vrijkomen vanuit je innerlijke beleving. Soms zijn er aanwijsbare redenen maar soms begrijp je niet wat de oorzaak is van een emotie. Vaak gaan emoties gepaard met gedragsproblemen of een onverklaarbaar gedrag. Gedragsproblemen kunnen ontstaan door het niet goed verwerken van prikkels in de hersenen. Hierdoor ontstaan blokkades of belemmeringen waardoor de problemen nog groter worden. Door de blokkades op te ruimen kunnen prikkels verdwijnen en krijgt het kind meer rust.
De 6 basisemoties zijn: vreugde, verdriet, angst, woede, verbazing en afschuw. Uit deze emoties ontstaan veel andere emoties.
Een sensitherapeut kan je begeleiden om de emoties dé juiste plek te geven zodat je kindje en de ouders hier minder last van hebben.
Een sensitherapeut stemt volledig af op het kind. In een gesprek met de ouder(s), neemt de sensitherapeut alle tijd om informatie te verzamelen. Zij speelt in op wat het kind nodig heeft. De therapie begint direct bij de 1e afspraak!
Ieder mens, ook uw kind, is uniek en dat geldt ook voor de behandeling.
De sensitherapeut gebruikt bij jonge kinderen een biosensor (toverstaf). Een biosensor is een meetinstrument om te weten wat het kind nodig heeft. Dit heeft iets magisch voor kinderen waardoor ze de behandeling beter ondergaan.
Vooraf aan de behandeling meet de sensitherapeut wat de trillingsfrequentie van de baby op dat moment is. En wat de beste trillingsfrequentie voor de cliënt is. Aan het einde van de behandeling meet de sensitherapeut opnieuw wat de trillingsfrequentie is.
Tijdens de behandeling, biedt de sensitherapeut ondersteuning aan door diverse therapievormen geïntegreerd toe te passen. Samen met het kind en de ouders, onderzoekt de sensitherapeut waar de oorzaken zitten en wat die nodig heeft om op te lossen. Gaandeweg wordt duidelijk wat de oorzaak is. En wordt deze opgelost.
Al na de eerste behandeling voelt het kind zich al snel beter.
De behandelingen zijn zo effectief dat er over het algemeen maar 1 tot 2 behandelingen nodig zijn.