Kinderen vertellen vaak dat ze ergens pijn hebben. Maar is de buikpijn werkelijk de pijn in hun buik?. Wat we zien zijn meestal de symptomen van een onderliggende oorzaak. Maar wat is de oorzaak van de pijn of klacht? Angst? Weinig zelfvertrouwen?
Een sensitherapeut helpt om de oorzaak te vinden en deze op te lossen.
Een sensitherapeut stemt volledig af op het kind. In een gesprek met de ouder(s), neemt de sensitherapeut alle tijd om informatie te verzamelen. Zij speelt in op wat het kind nodig heeft. De therapie begint direct bij de 1e afspraak!
Ieder mens, ook uw kind, is uniek en dat geldt ook voor de behandeling.
De sensitherapeut gebruikt bij jonge kinderen een biosensor (toverstaf). Een biosensor is een meetinstrument om te weten wat het kind nodig heeft. Dit heeft iets magisch voor kinderen waardoor ze de behandeling beter ondergaan.
Vooraf aan de behandeling meet de sensitherapeut wat de trillingsfrequentie van het kind op dat moment is. En wat de beste trillingsfrequentie voor de cliënt is. Aan het einde van de behandeling meet de sensitherapeut opnieuw wat de trillingsfrequentie is.
Tijdens de behandeling, biedt de sensitherapeut ondersteuning aan door diverse therapievormen geïntegreerd toe te passen. Samen met het kind en de ouder, onderzoekt de sensitherapeut waar de oorzaken zitten en wat die nodig heeft om op te lossen. Gaandeweg wordt duidelijk wat de oorzaak is. En wordt deze opgelost.
Al na de eerste behandeling voelt het kind zich al snel beter.
De behandelingen zijn zo effectief dat er over het algemeen maar 1 tot 2 behandelingen nodig zijn.