Blog

Spirituele groei

Spirituele groei

Afgelopen dinsdag ben ik bij Anne-Marie in de praktijk geweest omdat ik één van de gelukkige winnaars was van de kanjerwaardebonnenactie. 

Lees verder

Zorgkanjerwaardebon

Zorgkanjerwaardebon

Hallo Annemarie,

Voor mij was het de eerste keer in jouw praktijk, voelde in het begin wat onwennig maar je stelde me meteen op mijn gemak.


Voor mij persoonlijk zou ik deze therapie niet snel kiezen, het moet bij je passen.
Maar ik geloof zeker dat er veel mensen wel baat bij zullen hebben.
Succes en bedankt voor de kennismaking via de zorgkanjerwaardebon.

Groetjes Marianne

Lees verder

Verbazing

Verbazing

Met enige verbazing ontving ik een mail van een wanhopige moeder. Haar zoontje van 6 maanden huilde nachtenlang waardoor het hele gezin gigantisch ontregeld was.
Ze waren al enkele keren bij een osteopaat en magnetiseur geweest maar niets mocht baten.

Lees verder

Logeerpartijtje

Logeerpartijtje

Een jong cliëntje kwam met moeder in mijn praktijk. Het kind durfde niet bij vriendjes en vriendinnetjes te spelen en ook niet naar kinderfeestjes te gaan. Logeren was al helemaal geen optie.

Lees verder

Herstel na corona

Herstel na corona

Een week geleden belde een cliënt me op. Ze had het coronavirus gehad maar was inmiddels hersteld en alweer aan het werk. Ze had nu echter nog veel last van reukverlies en een minder werkend geheugen. Soms vroegen collega’s iets aan haar en dan wist ze helemaal niet meer wat ze diende te doen of antwoorden. 

Lees verder

Wu-wei

Wu-wei

Doen door niet te doen.
Als je niets verstoort, blijft alles in orde.

Lees verder

Heartmindfullness meditatie

Heartmindfullness meditatie

Een meditatie laat je je innerlijke rust ervaren. In stilte richt je even je aandacht op je hart. Naar je Goddelijke Licht, diep in je. Daarna laat je het los want we willen juist zonder gedachten of focus mediteren. Echter gedachten kunnen altijd weer op-poppen. Als dit gebeurd, breng je weer je aandacht naar je hart en laat de focus weer los.

Lees verder

Een reis naar binnen

Een reis naar binnen

Door een reis naar je binnenste, diep in jezelf te maken, vind je rust, warmte, veiligheid, liefde én antwoorden op je vragen. Het brengt je zoveel meer dan uit te leggen valt.
Dit is allemaal mogelijk door middel van een meditatie.

Lees verder

Je kinderen

Je kinderen

JE KINDEREN...

Je kinderen zijn je kinderen niet.
Zij zijn de zonen en dochters van 's levens hunkering naar zichzelf.

Lees verder

Omega 3

Omega 3

We krijgen vaak het advies om supplementen en mineralen in te nemen. Ook ik geef dit advies aan mijn cliënten. Echter omdat de membraan van onze cellen beschadigd zijn, kunnen de juiste voedingsstoffen niet voldoende opgenomen worden en de afvalstoffen niet afgevoerd worden. 

Lees verder

De juiste PLEK

De juiste PLEK

Waarom heeft de een, een makkelijk leven? Terwijl de ander het zoveel zwaarder heeft.
Sommige mensen krijgen in hun leven te maken met ziektes of overlijden. Terwijl de ander en hun naasten gezond en vitaal blijft. Waarom gebeurd het bij de ene persoon niet en bij de andere wel?

Lees verder

Voeding en ziektes

Voeding en ziektes

Over voeding wordt al veel geschreven en verteld. De laatste jaren is men zich steeds meer bewust van de juiste en gezonde voeding. Het is niet alleen meer gerelateerd aan afvallen. Maar het is inmiddels duidelijk dat juiste voeding belangrijk is voor je gehele gezondheid! De basis van allergieën en ziektes is toch wel de voeding.

Lees verder

Sensi Stress Release

Sensi Stress Release

SSR

Het Sensi Stress Release protocol is een geweldige techniek om een snelle verandering teweeg te brengen. De werking kan heel diepgaand zijn.

Lees verder

Spirituele levens- en stervensbegeleiding

Spirituele levens- en stervensbegeleiding

Laat in de ochtend kreeg ik een telefoontje met een heel bijzondere vraag. Een familielid had kanker en was uitbehandeld door de reguliere zorg. De cliënt was uitbehandeld en druk bezig met het regelen van maatschappelijke zaken. De cliënt had echter zoveel pijn dat het teveel van haar eiste. Of ik iets kon doen om de pijn te verminderen.

Lees verder

SVP Gezondheid

SVP Gezondheid

Vanaf 10 februari 2019 ben ik aangesloten bij SVP Gezondheid.
SVP Gezondheid staat voor “Samen Voor Positieve Gezondheid”.

Lees verder

Burn-out (1)

Burn-out (1)

Sensi-therapie biedt een speciaal burn-outprotocol aan.

Lees verder

De vrouwelijke en mannelijke energie

De vrouwelijke en mannelijke energie

Ieder mens heeft een mannelijk en vrouwelijke energie. De mannelijke energie bevindt zich aan de rechterkant van het lichaam, de rationele kant. En de vrouwelijke energie bevindt zich aan de linkerkant, de gevoelskant.

Lees verder

Griep

Griep

De griep speelt al enige maanden de hoofdrol bij veel mensen/gezinnen. De epidemie blijft zich voortzetten en het einde is nog niet in zicht.

Lees verder

De weg kwijt

De weg kwijt

Wat is een levenspad? En wat is jouw levenspad? Ben en blijf je maar zoekende? Heb je veel vragen en geen antwoorden?
Voor iedereen is dit anders. Iedereen loopt zijn of haar eigen levenspad. Dit kun je op verschillende manieren beschrijven of betekenis aangeven.

Lees verder

Tafelopstelling

Tafelopstelling

Een tafelopstelling werkt hetzelfde als een familieopstelling. Echter in plaats van het werken met meerdere mensen, kun je een tafelopstelling doen met 2 personen, de client en begeleider.
Familieopstelling is een prachtige methode, ontwikkeld door Bert Hellinger. Het wordt ingezet om antwoorden, bewustwording en inzicht op levensvragen te krijgen.

Lees verder

Bewustwording en inzicht!

Bewustwording en inzicht!

Jarenlang heb ik gezocht naar de juiste woorden waar Praktijk Imala voor staat. Meerdere keren kreeg ik de vraag of wat ik in de praktijk doe, kon verwoorden naar 1 woord. Uiteindelijk zijn het 2 woorden geworden. Voor mij DE prachtigste woorden die mij verbinden en betekenis geven mijzelf en de mensen om me heen. En die elk persoon voor zichzelf weer kan verbinden met zichzelf! Bewustwording en inzicht!

Lees verder

Genogram

Genogram

Een genogram is getekend schema waarmee je je familie in kaart kunt brengen. Het lijkt veel op een stamboom maar uit een genogram haal je veel meer informatie over. Het kan informatie zijn over:

Lees verder

Eenzaamheid

Eenzaamheid

De laatste maanden is er veel aandacht besteed aan eenzaamheid. En of het nu eenzaamheid onder jongeren of ouderen is, het maakt niet uit. Onder de gehele mensheid bestaat veel eenzaamheid. Waar komt die eenzaamheid vandaan? Is het een probleem van de maatschappij? Of is het door de maatschappij gecreëerd? Kunnen de mensen in je omgeving de eenzaamheid opvangen en ondervangen?

Lees verder

Pesten

Pesten

De scholen zijn weer net begonnen. Gedurende het schooljaar komt het pestprotocol op tafel te liggen. Vaak is dit naar aanleiding van een al lang lopend pestgedrag.
Vaak zijn de rustige, stille en minder weerbare kinderen de potentiele personen om gepest te worden.  Zij zijn een makkelijk "slachtoffer". 
Doordat ik zelf jarenlang gepest ben, kan ik me vrij goed inleven wat deze kinderen en volwassenen doormaken. 
Vandaar dat ik eerst mijn eigen verhaal wil vertellen.

Lees verder

Wespen

Wespen

De wespen laten zich langzaam maar zeker weer zien. Al enkele jaren is duidelijk dat hun voortbestaan wordt bedreigd. Dus laten we er allemaal voor zorgen dat we de wespen en andere insekten blijven voortbestaan. We hebben ze heel hard nodig in de natuur.
wespen zijn erg nuttig en prikken alleen als ze zich bedreigd voelen. Daar gaat mijn volgende blog over.

Lees verder

Obesitas en overgewicht

Obesitas en overgewicht

De laatste weken komt het verontrustende nieuws dat er veel mensen lijden aan obesitas. Variërend van niveau 1 t/m 4 van het BMI.
Het wordt langzaam maar zeker de nummer 1 waaraan mensen komen te overlijden. Dit omdat het de onderliggende oorzaak is van vele ziekten.

Wanneer spreken we van obesitas?

Lees verder

Rouwbegeleiding

Rouwbegeleiding

Een vriendin van me gaf aan dat de opleiding rouwbegeleiding had gevolgd. Dit trok me enorm aan en ging op zoek bij Google. Ik vond allerlei opleidingen die een meerderjarig traject aanboden. Ook waren het allemaal heel theoretische opleidingen maar dit trok me juist helemaal niet! Gelukkig stond er ook een opleiding die mijn aandacht wel trok. Een 6 daagse opleiding in Heeswijk Dinther, gelukkig ook redelijk in de buurt. Nadat ik de website had bestudeerd heb ik me aangemeld voor de opleiding in juni 2018.

Lees verder

Bekeken voelen

Bekeken voelen

Een tijdje geleden werd ik benaderd door iemand, die sinds ze een huis gekocht hadden, nog geen enkele nacht goed geslapen hadden. Het was vooral haar partner die elke nacht heel slecht sliep. Als hij ergens anders bleef overnachten, sliep hij wel goed.
Zij zelf had het gevoel dat ze ’s nachts bekeken werd. Dit gaf haar een onrustig en angstig gevoel waardoor zij ook niet al te best sliep.

Lees verder

ALS

ALS

Wat is ALS?
Amyotrodische lateraalsclerose aandoening van de zenuwcellen die de spieren aansturen in ruggenmerg en hersenstam, waardoor spierverzwakking en verlammingen optreden.

ALS is een progressieve ziekte, dit betekent dat de ziekte steeds verder achteruitgaat. Er is geen kans op herstel.
In 5 tot 10% is er sprake van een erfelijke vorm van ALS.
De ziekte gaat meestal niet gepaard met pijn en tast ook het verstand niet aan. Ook de zintuigen blijven intact en de darmen en blaas blijven gewoon hun werk doen. De seksuele functies blijven ook nog lang in werking. Wel worden uiteindelijk alle spieren, behalve de hartspier, getroffen door de ziekte.

Lees verder

Water drinken

Water drinken

2019 staat in het teken van water. Veel kinderen drinken nooit tot heel weinig water. Ze krijgen vooral vruchtensappen of drinkyoghurt mee naar school. Maar ook pubers en volwassen drinken te weinig water. 

Lees verder

Keuzes maken

Keuzes maken

Soms komen cliënten bij mij met een bijzondere en/of persoonlijke vraag. Na veel nadenken en dubben weten ze nog steeds niet welke keuze ze dienen te maken. Vaak speelt het ego hierbij een grote rol.

Lees verder

MS: Multiple Sclerose

MS: Multiple Sclerose

Veel mensen denken dat MS een spierziekte is maar dit klopt niet. MS is een aandoening van het centrale zenuwstelsel wat verlamming van de spieren tot gevolg heeft.

Lees verder

Hooikoorts

Hooikoorts

Een allergie is een wereldwijd gezondheidsprobleem. 1 op de 8 mensen in heel Europa lijdt aan hooikoorts. Sommige in sterke mate en andere in lichte mate.
Gedurende vrijwel het hele jaar kan hooikoorts optreden. Maar het echte pollenseizoen begint in april, mei als de grassen, bomen, planten en bloemen gaan bloeien. Deze soorten vormen in verschillende perioden van het pollenseizoen stuifmeel/pollen.

Lees verder

Beroerte of CVA

Beroerte of CVA

Beroerte of CVA is een hersenbeschadiging door onvoldoende bloedtoevoer (waardoor zuurstoftekort) met bv verlamming tot gevolg, of afasie (taalstoornis), of apraxie (handelingen niet goed uit kunnen voeren), enz.

Lees verder

Zuren en basen

Zuren en basen

Elk lichaam is uniek en elk lichaam kent zijn eigen bepaalde zuurgraad. Dit noemen we de PH waarde. Bij een te lage pH-waarde ontstaan klachten in de darmen, slaapstoornissen en een depressie.

We ontkomen echter niet aan verzuring omdat we door onze leefcultuur te veel verzurende stoffen binnen krijgen.

Lees verder

Boost van vitamine C

Boost van vitamine C

De griep heeft een enorme weerslag gehad op de meeste mensen. Ook de zware verkoudheid van 2019 en 2020 heeft een grote impact op de gezondheid van menig mens. Men is wel weer aan het werk maar ze voelen zich nog steeds verre van 100% fit en gezond.

Lees verder

Autisme

Autisme

Autisme is een spectrum stoornis. Hieronder vallen:
 • ASS: autisme spectrum stoornis;
 • Klassiek autisme Asperger
 • PDD-NOS

Lees verder

Trillingsfrequentie (2)

Trillingsfrequentie (2)

De adviezen die hieronder beschreven worden zijn belangrijk om je trillingsfrequentie en bewustzijn te verhogen. Ze zijn bedoeld om ze te integreren in je dagelijkse leven. Het moge duidelijk zijn om niet een tijdje fanatiek ermee bezig te zijn om vervolgens terug te vallen in oude patronen. Het is iets wat dient te groeien. Dus stel je verwachtingen niet direct te hoog in maar maak er een levenswijze van.

Lees verder

Trillingsfrequentie (1)

Trillingsfrequentie (1)

Alles bestaat uit energie, je lichaam, geest, gedachten, emoties, materialen, etc. Al deze elementen bij elkaar bepalen jouw persoonlijke trillingsfrequentie. Doordat je je trillingsfrequentie verhoogd, ontwikkel je je persoonlijke kracht en intuïtie.              

Lees verder

Bedplassen

Bedplassen

We noemen een kind zindelijk als het ook ’s nachts zijn plas op kan houden. Rond de 2 en 5e jaar ontwikkelt zich de zindelijkheid. Kinderen worden zich dan bewust van de aandrang om te plassen.

Lees verder

Depressie

Depressie

In 2016 leden 551.000 mensen aan een depressie. Meer vrouwen dan mannen. En meestal zijn het mensen die al eerder aan depressie geleden heeft.
Het komt het meest voor bij mensen tussen de 25 en 45 jaar. De ernstige vormen van depressie vooral boven de 40 jaar.

Lees verder

Griep

Griep

Griep is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen die veroorzaakt wordt door de influenzavirus. De symptomen zijn vaak verkoudheid, hoesten, misselijkheid, buikpijn en koorts. .
Als 165 mensen op de 100.000 inwoners griep hebben voor 7 achtereenvolgende weken , spreken we over een griepepidemie.

Lees verder

Warboel aan voedingsadviezen

Warboel aan voedingsadviezen

Wordt u ook zo gek van de voedingstips die je hoort en leest? Dacht u gezond te eten, hoor je ineens op radio en tv weer andere adviezen gegeven. Vrijwel wekelijks krijg je nieuwe “gezonde” voedingsadviezen gepresenteerd.                             

Lees verder

Fibromyalgie

Fibromyalgie

De laatste jaren horen we steeds vaker dat mensen de ziekte fibromyalgie hebben.
Wat is het precies voor ziekte? En welke psychologische oorzaak ligt daar aan de grondslag?        

Lees verder

Slecht slapen (2)

Slecht slapen (2)

Vorige week heeft u het artikel kunnen lezen over de wetenschappelijke en theoretische kant van slapen. Nu wil ik de me meer richten op de traditionele Chinese geneeswijze m.b.t. slaapproblemen.

Lees verder

Slapen (1)

Slapen (1)

Soms als de wekker al enige tijd afgaat, heb je het gevoel dat je nog in een hele diepe slaap zit. Een andere keer ben je allang voor de wekker wakker. Of ben je al een paar keer wakker geweest. Er zijn nachten dat je lekker en rustig slaapt en een andere keer heb je wel een week last van dromen of zelfs nachtmerries.     

Lees verder

Keuzes maken

Keuzes maken

Ik hoor vaak mensen vertellen over een diagnose die ze hebben gekregen van hun arts of specialist waar ze niet meer van af kunnen komen. bv: Tinnitus, vitamine B tekort, Fybromyalgie, schildklierproblemen. Ze dienen ermee te leren leven. Maar is dat wel zo?

 

Lees verder

Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid

HSP (Highly Sensitive Person) is een begrip wat we steeds vaker horen. Bij kinderen maar ook volwassenen merken dat deze term betrekking heeft op henzelf.  

Lees verder

Niet willen luisteren, kijken en voelen

Niet willen luisteren, kijken en voelen

De laatste tijd komen veel mensen met een burn-out in mijn praktijk. Ook nu weer een client die al een jaar thuis zit met een burn-out van 60%. Vanuit de Sensi praten we bij 40% over een burn-out. Daarnaast had de cliënt ook last van een chronische vermoeidheid, weinig energie, artrose, voedingsallergieën en darmproblemen.

Lees verder

Stijve gewrichten

Stijve gewrichten

Cliënt kwam bij mij met verschillende klachten: stijfheid in gewrichten, onzeker, weinig zelfvertrouwen, zichzelf lange tijd weggecijferd, weinig energie. Verder had de vader van de cliënt, diabetisch type 1.

Lees verder

Burn-out

Burn-out

Een burn-out staat voor totale uitputting, zowel lichamelijk als geestelijk. De vermoeidheid en uitputting beperken je in je dagelijkse functioneren.

Lees verder

Burn out in maar 1 behandeling verholpen!!

Burn out in maar 1 behandeling verholpen!!

Een cliënt kwam bij mij met de klacht dat de cliënt geen energie meer had. 

Lees verder

Angst en paniek! 2

Angst en paniek! 2

Na een week belde moeder mij me met het volgende verhaal.
Die ochtend werd haar kind weer wakker en het leek of het kind met iemand praatte. Zij zag en hoorde niets. Maar het was duidelijk dat haar kind erg bang was.

Lees verder

Angst en paniek!

Angst en paniek!

Ouders met een heel jong cliëntje komen in mijn praktijk.
Sinds het verblijf in het ziekenhuis werd het kindje ’s ochtends om half 6 schreeuwend, boos en angstige wakker. Hun kindje was niet te troosten.

Lees verder

Nieuwe, leuke schoenen

Nieuwe, leuke schoenen

Een cliënt had een beenlengteverschil van 1,5 cm. De cliënt maakte al jaren gebruik van inlegzolen met verhoging en was hier heel blij mee omdat de cliënt jarenlang al zonder inlegzolen had gelopen. Het enige probleem was dat de cliënt beperkt was in het kopen van schoenen en de extra kosten die het met zich mee bracht.

Lees verder

Ziektebeelden van deze maand

Augustus

 • Burn-out
 • Verkoudheid
 • Griep
 • Ontstekingen
 • Gewrichtspijn 
 • Vakantiedip 
 • Vermoeidheid

Ziektebeelden voor de maand

Augustus

 • Burn-out
 • Verkoudheid
 • Griep
 • Ontstekingen
 • Gewrichtspijn 
 • Vakantiedip 
 • Vermoeidheid

Contact

Praktijk Imala
Anne-Marie Koppens

Keizersdijk 8a
(Rode benzinepomp bij voordeur)
5721WG Asten

Telefoon: 06 - 51032104
Bereikbaar van 8.30 tot 20.00 uur.

E-mail:

Openingstijden
Maandag van 9:00 tot 22:00 uur
Dinsdag van 8:30 tot 22:00 uur
Woensdag gesloten
Vrijdag van 8:30 tot 18:00 uur
zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur                    


© Praktijk Imala | Website: Van Dongen Design
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.