Keuzes maken
Ik hoor vaak mensen vertellen over een diagnose die ze hebben gekregen van hun arts of specialist waar ze niet meer van af kunnen komen. bv: Tinnitus, vitamine B tekort, Fybromyalgie, schildklierproblemen. Ze dienen ermee te leren leven. Maar is dat wel zo?
Korte uitleg van bovenstaande diagnoses.
- Tinnitus ook oorsuizen genoemd. Waarbij de cliënt aangeeft dat zij fluiten, zoemen, gesis, brommen of ander geluid horen zonder dat dit geluid echt aanwezig is.
- Fybromyalgie is een vorm van reuma die niet de gewrichten treft, maar de spieren en het bindweefsel.
- Een tekort aan vitamine B12 leidt tot een vorm van bloedarmoede. En kan een tekort aan neurologische gevolgen hebben zoals tintelingen in de vingers, paresthesie stoornis in gevoelssensaties), geheugenverlies, coördinatiestoornissen of ataxie (verstoring in evenwicht en beweging coördinatie) en spierzwakte in de benen.
- De schildklier is verantwoordelijk voor het goed functioneren van stofwisselingsprocessen en de groei door het afgeven van de schildklierhormonen.
Het leven bestaat uit keuzes maken. Dagelijks ontstaan er situaties waarin je een keuze dient te maken. Het is geheel aan jezelf welke keuze je maakt! Dit dienen we ten alle tijden respecteren. Het maakt niet uit of we het ermee eens zijn of niet. JIJ bent en blijft verantwoordelijk voor je eigen keuzes.
Vaak zijn het kleine keuzes die niet zoveel draaglast met zich meebrengen. Maar er zijn lastige keuzes die het ons moeilijk maken en die voor lange tijd bepalend zijn. Elke keuze die je maakt, heeft gevolgen. Welke gevolgen een keuze heeft, is niet belangrijk. Het zijn juist de lessen, die niet brengen wat we hopen, maar waar we het meeste van leren.
Ik heb heel veel respect voor artsen en ik ben heel dankbaar dat ze er zijn. We hebben hen en hun deskundigheid altijd nodig. Maar dienen we ons neer te leggen bij hun diagnoses? Willen we met de pijn blijven leven omdat ze niets meer voor ons kunnen betekenen? Of maken we er het beste van en halen we eruit wat erin zit? Willen we bewijzen aan onszelf of anderen dat we ons niet neer kunnen leggen bij de diagnose?
Wat de keuze ook is, het is altijd goed! Zonder oordeel!!!
Elke ziekte heeft een psychologische oorzaak. Ben je benieuwd naar de psychologische oorzaak en oplossing van een (jouw) ziekte of klacht? Neem contact op met Praktijk Imala.
Mijn eigen ervaring
In 2007 kreeg ik door een ongeval, een gecompliceerde open enkelbreuk. Mijn enkel was op 5 plaatsen gebroken en mijn voet lag er half af. Na lange tijd in het ziekenhuis te hebben gelegen, meerdere operaties gehad en lange revalidatie, kwam ik weer bij de chirurg. Hij vertelde dat ik geen kraakbeen meer had in mijn enkel. Als dit eenmaal weg is, komt het ook niet meer terug omdat kraakbeen nu eenmaal niet meer aangemaakt word. Hij verwachtte me binnen 1 jaar terug en dat hij mijn voet vast moest zetten. Ik schrok hier enorm van.
Enkele uren later maakte ik de keuze dat ik dit echt niet wilde. Ik wilde niet als manke vrouw verder door het leven. En de problemen die het zou brengen voor mijn been, heup en rug. Door deze keuze, maakte ik een nieuwe mindsetting. Ik kreeg een positieve kijk op MIJN leven wat mijn revalidatie bevorderde.
Inmiddels kan ik gewoon fietsen,koppeling van auto indrukken, yoga doen, etc. Er zijn kleine beperkingen maar hier kan ik goed mee leven. En of er later problemen komen weet ik niet Ik leef in het hier en nu en geniet van wat ik kan.
Heeft u vragen over uw diagnose?
Wilt u meer halen uit uw leven?
Neem dan contact op met Praktijk Imala en maak een afspraak!
Ook voor bedrijven.
www.praktijk-imala.nl
https://www.facebook.com/PraktijkImala/
Mob. 06-51032104